Samfest „Ziua Zero”

/
0 Comments
Pentru eveniment, traseul autobusului nr.9 s-a prelungit şi s-au adăugat curse suplimentare de noapte. Festivalul de muzică Samfest, deja cu o tradiţie în rândul comunităţii de rockeri sătmăreni, a început cu o petrecere organizată în aer liber. Acest eveniment se desfăşoară în afara oraşului Satu Mare, locaţie ce a fost schimbată începând de anul trecut.

Scena este situată la aeroclub, cu posibilităţi de campare pentru cei veniţi din alte oraşe. Deloc puţini, oaspeţii au umplut de joi după-masa gara, încărcaţi de bagaje şi cu hărţi în mână cu care să caute aeroclubul, situat la o distanţă considerabilă. Pe lângă tradiţionala comunitate de rockeri din Baia Mare, au venit şi împătimiţi ai genului din Bistriţa, Cluj-Napoca, Sibiu sau Ploieşti.

Cea mai mare frică a participanţilor şi a organizatorilor a fost vremea nefavorabilă, dat fiind faptul că la începutul săptămânii a plouat cu găleata, iar evenimentul se desfăşoară în aer liber. Din fericire, joi seara timpul a fost frumos, fără ploi, dar nici cu o căldură sufocantă. Biletul de intrare (35 de lei o zi sau 45 de lei pentru toată durata festivalului) nu a fost perceput de către organizatori în ziua de campare deoarece pe scenă nu a evoluat nicio formaţie. În schimb, spre seară a fost organizată o rockotecă.

În mare parte repertoriul muzical a reluat melodiile ce cândva se auzeau la petrecerile organizate de către Centrul Cultural “G.M.Zamfirescu”. Astfel, aceleaşi melodii precum Killing in The Name of (Rage Against the Machine) ,Smells Like Teen Spirit (Nirvana) sau pe alocuri presărări de AC/DC şi Scorpions, piesele au fost destul de eterogene, dar au reuşit să mulţumească în mare parte gusturile tuturor celor prezenţi. Pentru că în prima zi au fost puţini participanţi, atmosfera a fost mai degrabă una a unei petreceri în aer liber decât a unui festival.

Pentru cei care doresc să ajungă la aeroclub, este important de ştiut că traseul autobusului nr.9 s-a prelungit pe durata evenimentului, iar la întoarcere există două curse, una de la 1.45, iar cealaltă de la 2.30. În acest an este inedit faptul că în paralel se organizează un campionat de fotbal (vineri, de la ora 15), iar sâmbătă, un concurs de motociclete, cu următoarele secţiuni: custom choper paint, custom sport paint, custom bike şi old bike.

Formaţiile invitate acoperă o paletă destul de largă pentru împătimiţii genului. Suedezii de la Pain sunt consideraţi a fi formaţia cea mai valoroasă a ediţiei acestui an. Mai mult un proiect muzical de tip fusion decât o formaţie tradiţională, ei au mai evoluat în România în cadrul Festivalului Artmania de la Sibiu în anul 2009. Trooper este o formaţie care a început cu un heavy-metal strident, iar în ultimele albume putem vedea o nuanţă de rock progresiv, dovadă a unei maturizări şi a unei reprofilări pe piaţă.

Clujenii de la Masterpiece vor cânta piesele celor de la Metallica: există şi o coloratură regională prin prezenţa celor de la Legion, Ultimul Nivel, Crimson sau Deity. Se anunţă deci un festival interesant, cu câteva formaţii mari, dar şi muzicieni locali.


You may also like

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.