Ediție reușită a festivalului de rock Samfest

/
0 Comments
Pe an ce trece, festivalul de rock Samfest ia amploare şi se extinde către un public tot mai mare, pe un plan regional. Formaţiile invitate au reuşit să realizeze o atmosferă bună, să ofere o “porţie” sănătoasă de rock pentru toţi fanii acestui gen. Dacă joi, în ziua de campare, au fost puţini participanţi, odată cu venirea muzicii live situaţia s-a schimbat.

Situarea în afara oraşului nu a constituit un dezavantaj major

În acest an, întregul festival s-a desfăşurat într-un cadru mai izolat, în afara oraşului, la aeroclubul situat la intersecţia dintre drumul european E81 (înspre Zalău) şi cel înspre Viile Satu Mare. Marele avantaj a fost spaţiul larg de desfăşurare, prielnic pentru campare şi diverse activităţi sportive. Faţă de anul trecut, organizatorii au pus la dispoziţie mijloace de transport în comun pentru participanţi, la întoarcere, la orele 1.45 şi 2.30. Unii mai curajoşi, au preferat să vină pe jos sau cu autostopul sau de ce nu, să doarmă în corturi.

Participanţi din toată ţara

Cu fiecare ediţie, se poate observa faptul că festivalul Samfest doreşte să se specializeze tot mai mult pe o anumită categorie a rockului. Tocmai de aceea, mulţi fani au venit din Cluj-Napoca, Zalău, Bistriţa sau Arad pentru a-i vedea live pe cei de la Pain. Chiar dacă pe agenda concertelor, evenimentul se afla la concurenţă cu concertul lui Bon Jovi, se pare că fanii unui gen mai puternic, precum heavy sau death metal, au ales Samfestul pentru paleta muzicală mai largă. Sabina Panait a venit tocmai din Ploieşti pentru a participa. “Nu am venit pentru vreo formaţie anume, ci mai degrabă pentru simpla atmosferă. Parcă era mai bine la ştrand, era mai uşor de ajuns”, a declarat ea.

Crimson,Deity,Legion, Ultimul Nivel, Malpraxis, Krepuskul-formaţii locale, Trooper-deliciul serii de vineri

Festivalul a fost deschis de formaţia locală Crimson, urmată de cei de la Deity, care prin coveruri (Pantera,”This Love”) au deschis atmosfera. Legion, formaţie veche din Seini, a abordat genul hardcore, cu câteva fluctuaţii de progressive metal.Cei de la Trooper au avantajul de a avea în repertoriu piese dinamice, precum “Tari ca munţii” sau “Strigăt”, dar şi balade pentru cei mai romantici, ca şi “Amintiri” sau “Orizonturi”. Ei au fost primiţi cu mult interes de către public, deoarece au mai fost prezenţi la acest festival, în ediţia din 2009 sau mai recent, la ediţia din iarnă a Christmas Fest-ului. Au urmat cei de la Bonfire, cu un hard rock ce aminteşte de Scorpions, iar în final a cântat formaţia Netherbird.

Formaţia Pain a înscris Sătmarul pe harta turneelor regionale

În ziua de sâmbătă, pe scenă s-au perindat cei de la Ultimu Nivel (Baia Mare), Malpraxis (Cluj-Napoca) şi Krepuskul (Cluj-Napoca), fără a aduna un prea mare auditoriu. În schimb, Masterpiece (Cluj-Napoca) au reuşit să puncteze foarte bine aşteptările publicului sătmărean, prin interpretarea pieselor de la Metallica. Cu un solist precum Andy Ghost, cunoscut pe scena metalului românesc prin activitatea sa în formaţia Altar, clujenii i-au delectat pe toţi fanii genului, deloc puţini. Ei au dovedit că pentru a oferi o interpretare ireproşabilă a pieselor de la Metallica, trebuie să existe o anumită afinitate artistică şi un simţ muzical bine dezvoltat. Grimegod şi Nevergreen au pregătit publicul pentru Pain, suedezii care au oferit un concert de zile mari. Prestigiul festivalului a fost ridicat foarte mult prin invitarea acestor suedezi. Peter Tägtgren, compozitorul şi solistul acestei formaţii a declarat că publicul a fost unul foarte dinamic: “în 2009 am fost la Sibiu şi am avut parte de o aceeaşi experienţă. Românii simt această muzică, mai mult, reuşesc să se simtă bine în cadrul unui concert Pain”.

Seara a fost continuată de o sesiune de autografe şi un foc de tabără. Pe parcursul celor două zile au mai fost campionate de fotbal şi concursuri de motociclete.




You may also like

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.