Ultima Natională de Română

/
7 Comments



Motto: "Ş-apoi să nu bei"
Arad.2010.Internat cu scări ciudate, amintind de spitalele vechi.O curte plină de zăpadă.Oboseală, morcovi şi râsete provocate de stres. Okay, aşa începe naţionala de anul ăsta de română, sub pomposul şi modificatul nume (iaar?) "Olimpiada de Limbă, Literatură şi Comunicare "George Călinescu".
Mâncarea, ca la mama acasă.Adică supă,felu' 2, desert, cât să te saturi.Ceai,cafea. Condiţiile au fost destul de ok, toaletă în cameră, duş şi paturi de spital ce puteau fi reglate.
Proba???Minunată. Cu subiecte foarte interesante, după programă.M-am descurcat cât de cât.Proba orală m-a adus în faţa juriului la costum, unul din rarele momente când sunt la patru ace. Le-am vorbit de Stephen Hawking, Lucian Blaga, Ostrov, tot ce se putea...
După probă, a urmat proba de foc. La propriu, am ars toate comentariile şi cărţile nenecesare şi ne-am încălzit la un Angelli adus de Teo Pop şi Mandy. Apoi poveşti, poveşti, băute, clasicul "ş-apoi să nu bei", discuţii gen "bă, metallica, bă" cu victor, hardcoristul din fire (cluj).
Ultima seară a fost foarte faină. Adică ne-au organizat o discotecă superbă, cu piese amestecate (Nightwish, Nirvana, dansul pinguinilor), continuată acasă, sub plapuumă şi cu morcov de profi.Până la urmă a fost fain, am văzut cam ce înseamnă arta cu adevărat (thanks, Teo), şi mi-am dat seama că de fapt, la naţională contează să mergi, să cunoşti, să experimentezi.
PS. Nu ştiu, cred că merg la Internaţională. Încă nu-s sigur. Ar fi bestial.


You may also like

7 comentarii:

paulette spunea...

Hey! Congrats pentru mentiune, nu? Si good luck cu internationala (poate te ai grabit cu combustia de romana:)).

ricanantul spunea...

E absolut eclatant cum mi-ai pus "label"-ul, ca un fel de catalogare fără echivoc. :)
A fost fain, domle, bine ai spus.
Dar eu aş fi mai caustic şi aspru cu privire la olimpiada asta: la olimpiadă tot ce poţi face e să cunoşti, să observi şi să te distrezi, că din cauza manierismului, şablon(iz)ării, injusteţei, incapacităţii, marotelor şi metehnelor de-a dreptul organice, e cam greu să te afirmi sau să mai găseşi vreun accent axiologic.
Şi da, sunt un spirit contestar, dar acum am motive şi mulţi ar fi de acord cu mine.
Aştept o olimpiadă care să valorifice, să tezaurizeze, să solicite şi să explice şi înainte, şi după.. :)

P.S: Iar am fost în fire aseară . Metallica, bă! :))

Tony spunea...

Felicitari pentru premiu si succes la internationala! Eu sunt sigur ca mergi, o meriti.
Se vede ca v-ati distrat in lipsa mea, dar si eu am avut un timp super la Timisoara.
Ne mai vedem!

Anonim spunea...

Si stii de ce a fost asa de fain? Pentru ca a fost ultima :)
Bravo, Matus! Pentru a nu stiu cata oara :)

maria spunea...

Si stii de ce a fost asa de fain? Pentru ca a fost ultima :)
Bravo, Matus! Pentru a nu stiu cata oara :)

Ruxi (Bucuresti) spunea...

Sa mergi, sa cunosti si sa experimentezi este intr-adevar "filosofia de nationala", si cam asta e concluzia la care ajungi in ultimul an. Felicitarile mele, si mi-ar parea bine sa ne vedem la Istorie in primavara daca te gandesti sa mai vii :)

Anonim spunea...

adriaaan!
sa nu uiti robotelul vesnic zambitor
>:D<

Un produs Blogger.