Dirty Shirt-o formaţie serioasă ce a oferit un concert deosebit

/
1 Comments




Vineri seara, rockerii au avut parte de un concert de zile mari, organizat de către Centrul Cultural "G.M.Zamfirescu". Publicul sătmărean nu a fost foarte numeros, fiind prezenţi doar cei "din breaslă". Preţul intrării a fost de 10 lei, fiind organizată şi o tombolă-surpriză.
Prima formaţie, Tearflow, a fost o surpriză sătmăreană plăcută. Ei abordează un gen puţin întâlnit în Satu Mare, dar aşteptat de către împătimiţii rockului simfonic. Componenţa este formată exclusiv din elevi, care reuşesc să îmbine dificilul progressive metal cu elemente simfonice. Vocea solistei este una curată, pură, ce a fost contrastată de sunetele joase de "grawl" ale solistului. Piesele au fost preponderent coveruri, precum Scorpions sau Lacuna Coil, dar nu au lipsit nici propriile creaţii. Tearflow sunt deschizători de drumuri pentru genul simfonic/gothic metal în Satu Mare.
După un moment de respiro presărat cu piese heavy-metal precum Pantera şi timp în care publicul a devenit mai numeros, au urcat pe scenă punkerii de la Stand Alone, cu o componenţă puţin schimbată. Principiul lor de evoluţie scenică a fost simplu: piese cover cunoscute, ce vor încinge spiritele. Într-adevăr, la melodii precum "Are you gonna be my girl" (Jet) , "Killing in the name of"(Rage Against The Machine) sau "My Generation" (Limp Bizkit) publicul a fost în extaz. Pe alocuri s-au simţit mici probleme, datorate lipsei repetiţiilor. Ca atmosferă creată, cei de la Stand Alone au pregătit sala pentru headlinerii de la Dirty Shirt.
O formaţie bine pregătită, veniţi din Seini "cu tema de casă făcută". Ei se află într-un turneu în mai multe oraşe ale ţării, cu scopul de a-şi promova noul album. Instalaţiile de sunet şi lumini au completat firesc piesele. Formaţia este veche în domeniu, renăscută din proiectul mai vechi Eclipse. Recent, ei şi-au înregistrat ultimul album în Franţa, intitulat "Same Shirt Different Day". Dirty Shirt nu se limitează la abordarea unui singur stil, ci sintetizează elementele progressive, riffurile grele cu ritmurile vioi, elemente funk şi de ce nu, muzică populară românească. Îmbinarea este matură, iar atunci când publicul nu realizează un feed-back, soliştii fac atmosferă, se dedică reuşitei. Chiar dacă piesele au la bază stilul hardcore, nu există monotonie în stil.
Pe viitor, Centrul Cultural "G.M.Zamfirescu" anunţă un concert în data de 13 martie, unde vor cânta clujenii de la Grimegod şi Majestic.


You may also like

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mersi pentru analiza frumoasa a trupei noastre si sper ca si in viitor oamenii asa vor gandi despre noi!Kiss

Beatrice(Tearflow)

Un produs Blogger.