Noroi si vechituri

/
1 Comments



Piaţa de vechituri de astăzi a fost un mare amalgam, unul în care aburii de alcool şi noroiul se împletesc firesc cu mormanele de haine, pantofi şi scule vechi pe care proprietarii vor să le vândă, cu speranţa că vor mai câştiga un ban. Barurile învecinate au fost arhipline. Cumpărătorii au fost nevoiţi să facă slalom printre băltoacele care umpleau golurile dintre tarabe. Unii vânzători chiar aveau cizme de cauciuc, pentru orice eventualitate...
Oferta a fost una variată.Şaibe, piese de motor dezmembrate (şi încă funcţionale?) se vindeau direct de pe jos, alături de noroiul oferit gratuit. Gaborii au fost nelipsiţi din sectorul lor şi vindeau pantofi, pălării, ciorapi sau geci la preţ de nimic. Preţul era anunţat şi reclamele la produsele lor răsunau în toată piaţa.
Sectorul de haine nu a fost la fel de căutat ca altă dată. "Aşteptăm schimbarea sezonului",ne explică un comerciant referitor la slaba vânzare din această parte a anului. Cei care au fost prezenţi, au putut alege hanorace, blugi, tricouri, vechi sau noi, chinezeşti sau originale, după puterea buzunarului şi după propria răbdare.
Mopedele şi motocicletele nu au avut vânzarea prea bună, deoarece sezonul optim de vânzare a lor este fără îndoială vara. Totuşi se puteau observa câţiva vânzători care sperau să facă o afacere. Mult mai animat a fost spaţiul destinat vânzării animalelor: Găinile s-au vândut cu 40 de lei, curcile la 60 de lei, iepurii, în funcţie de mărime, între 20-40 de lei. Nu au lipsit nici animalele mici, precum canarii, peruşii sau porumbeii sau cele medii, precum câinii sau pisicile.
Lucrurile antice, precum cărţi, bibelouri sau porţelanuri au fost ignorate, deşi multe din ele au o reală valoare, pe care de multe ori nici comercianţii nu o cunosc. În final, toţi s-au retras spre casă, mulţumiţi sau nu de ceea ce au
cumpărat (sau vândut) în ziua de duminică, în noroiul din piaţa de vechituri.


You may also like

Un comentariu:

JVT spunea...

Acuma te-apuci de studiul pietei? :)) Sau cauti si tu antichitati?

Un produs Blogger.