Catalin Topală, povestea lui

/
0 Comments
Dragilor, in pragul anului 2010 am primit un email de la un prieten care imi scria despre fratele lui care se lupta cu o boala ingrozitoare dar si cu incapacitatea sistemului medical romanesc sa ii ofere solutii pentru problema lui. Catalin e in stare sa se opereze oriunde numai sa scape de dureri si de chin. SIngura problema e ca doar in Turcia la John Hopkins are o sansa reala. Va rog din suflet sa il ajutati. Suma necesara nu este foarte mare.

Mai jos scrisoarea primita de la fratele lui Catalin Topala. Doamne ajuta!

Catalin locuieste in Pitesti, are 42 de ani, este casatorit si are un copil de aproape 11 ani.
Si-a descoperit prima tumora in 2006, cand, intr-o stare generala de rau, piciorul stang si mana stanga i-au amortit.
La un prim examen neurologic si tomografic efectuat la Spitalul Militar Arges, medicii au descoperit o problema intracraniana si l-au trimis de urgenta la Bucuresti.
Aici, la Spitalul Bagdasar, dupa examenul RMN, s-a pus diagnosticul: tumora cerebrala.

A fost operat la Institutul de Boli Cerebrovasculare prof. Dr. Vlad Voiculescu de o echipa de medici coordonata de profesorul Leon Danaila.
Examenul anatomo-patologic efectuat dupa interventia chirurgicala a stabilit ca a fost vorba despre un hemangiopericitom, o tumora destul de rara, dar foarte grava, principala sa caracteristica fiind proliferarea rapida si agresiva in organism. Ceea ce s-a si intamplat.
Din vara lui 2006 si pana in prezent, tumora a avut mai multe recidive, tratate prin iradiere, dar continua sa apara pe meninge.

In vara acestui an, Catalin a inceput sa acuze dureri la soldul piciorului stang. Durerile s-au acutizat progresiv, pana cand a fost nevoit sa-si faca un exament RMN, care a stabilit ca este vorba tot despre o tumora profunda, localizata pe tesutul moale din jurul articulatiei coxo-femurale, cu invazie osoasa.

Au urmat drumuri nesfarsite la Bucuresti, unde mai multi medici, renumiti sau cu recomandari multiple, l-au consultat si au ridicat din umeri. Unii i-au spus ca nu este posibila operatia, altii ca va fi nevoie de o rezectie osoasa prin decuparea unei mari portiuni din bazin, ceea ce ar putea duce la amputarea piciorului. In final, i-a fost efectuata o biopsie printr-o interventie chirurgicala.

De la mijlocul lunii decembrie asteapta un rezultat final de la Institutul Victor Babes, in urma analizei anatomo-patologice asupra probei extrase la ultima interventie chirurgicala. La o prima evaluare, i s-a spus ca ar fi vorba tot despre un hemangiopericitom. Medicii la care a fost au cam abandonat cazul, probabil din cauza faptului ca se considera oarecum depasiti de el.

De doua luni, Catalin se schimonoseste de durere, nici un calmant nefacandu-si efectul. De doua luni, nu a mai reusit sa doarma mai mult de 3-4 ore pe noapte.

Multe persoane i-au recomandat sa mearga in alta tara, unde medicii au mai multa expertiza si chiar curaj. Una dintre variante ar fi Germania, dar ar fi nevoie de formularul E112, ceea ce ar insemna studierea cazului de catre o comisie de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Astfel, Catalin ar fi la mana acestei comisii. Studierea cazului sau ar putea dura mult timp si nu are nici o garantie ca reprezentantii CNAS i-ar putea aproba tratarea si operarea in strainatate (numai in Uniunea Europeana). Pe de alta parte, Catalin se lupta nu numai cu boala, ci si cu timpul, tumora crescand in volum. O alta varianta ar fi Turcia, la Centrul medical Anadolu-John Hopkins, unde multi romani ajung fie neavand incredere in medicii romani, fie fiind pasati de acestia, de la un spital la altul.

Cu dorinta si speranta de a-si creste in continuare baietelul de 11 ani, Catalin ar vrea sa incerce sa se trateze la spitalul din Turcia, mai ales ca, dupa examinarea RMN-ului de o comisie interdepartamentala de acolo, medicii turci au spus ca este un caz ce poate fi rezolvat, fara ca pacientul sa-si piarda capacitatea de deplasare.

Singurul obstacol sunt banii, tratamentele si interventiile chirurgicale de la Centrul John Hopkins din Turcia fiind extrem de costisitoare. Salariul sau de inginer CFR si cel al sotiei, de profesor, nu sunt deloc de ajuns, in lipsa unor alte surse de venit, pentru a aduna cel putin 25.000 de euro care sa-i asigure minimele tratamente si interventii de la John Hopkins.

Cine vrea sa-l ajute sa-si recapete zambetul pierdut, poate face o donatie in urmatoarele conturi, deschise pe numele fratelui sau, Topala Dragos, la Sucursala Academiei a BRD Groupe Societe Generale.


CONTURI BANCARE:
EURO: RO84BRDE410SV60148804100
LEI (RON): RO75BRDE410SV60148984100

DOCUMENTE MEDICALE SI DEVIZUL DIN TURCIA

DEVIZ JOHN HOPKINS TURCIA – CATALIN_TOPALA


You may also like

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.