Festival moţesc.Cu klezmer cum facem?

/
2 Comments
Pentru că porcalul nu mi-a dat suficient spaţiu pentru replică, m-am hotărât să o dau aici. Cunoscând vicisitudinile şi dificultatile moţilor de-a lungul timpului, Răzvan s-a hotărât în cele din urmă sa atace dinastia grofilor sătmareni. Înarmat cu o petiţie în care cerea ca moţii sa fie si ei intre "unio quatrum nationum"-sasi, secui, romani, maghiari, el a atacat inaltele forumuri judetene. El a promis o revolutie, care va culmina cu incendierea Palatului Administrativ. "Muntii nostri aur poarta, noi umblam din poarta-n poarta", sau mai precis, din birou in birou, in speranta de a organiza un festival motesc, cu balmos, clisa si fara bogracs sau virşli. Întrebarea e una firească şi doresc o dumirire: oare când evreii sătmăreni vor avea un festival de klezmere ca şi odinioară...Ca mărturie a incompetenţei stă sinagoga prăbuşită de pe strada Ţibleşului şi miile de amintiri şterse. Supplex Libbelus Judenorum. Revoluţia este în toi şi a promis autorităţilor o răscoală, cu furci, furtunuri, coase, drujbe, maşini de tuns iarbă şi picamere. So, beware! Dorim festival de klezmer, de moţi, de heavy metal în stil moţăsc.


You may also like

2 comentarii:

Jurchis R spunea...

buna asta cu ,,heavy metal în stil moţăsc".
Oricum la ce stare de tensiune se prefigureaza in perioada urmatoare, nu m-as mira ca refuzul indeplinirii cererilor motilor sa duca la un conflict, mai ales cunoscand impulsivitatea si rudimentaritatea acestora in ceea ce priveste metodele de rezolvare a problemelor.

rosu spunea...

Ma bucur ca ma susti domnu evreu Matus. M-am saturat de hotii astia care baga banii in jeb vreau sa organzez ceva placut si iesit dib comun.Atata le trebe sa nu se tina de cuvant si sa nu imi dea banii ca facem o rascoala de nu o vazut nici Palatu Administrativ nici neam din eamu lor asa ceva...nu cu argumente filosofice si umanitare vom convinge tiranii ci cu lancea lui horea...

Un produs Blogger.