Festival de Film. La Satu Mare.Merită.

/
0 Comments
Miercuri, cinefilii sătmăreni vor avea parte de vizionări de excepţie, deoarece caravana "Spune pe scurt". Festivalul Internaţional al Filmului de Scurt Metraj este singura reţea de distribuţie a filmelor de scurt metraj pe plan intern. Filmele au fost selectate cu atenţie sporită, pentru a surprinde scenele cele mai importante. Turneul se desfăşoară în 27 de oraşe, în perioada 16 septembrie- 31 octombrie. Pe proiectoare, timp de patru ore vor rula filme câştigătoare la Oscar, Cannes, New York sau Berlin.
De asemenea, cei ce vor viziona festivalul, vor avea o plăcută surpriză: filmele româneşti. "Radu plus Ana", în regia lui Paul Negoescu surprinde destinul, ghinionul şi esenţa schimbării. "Love Forever" aduce în discuţie dorinţa eternă a românului de a se vedea îmbogăţit şi împlinit. Acesta este regizat de către Andrei Tănase. Din categoria "de criză", low/no budget se evidenţiază "Cum se face/How it's made", "Time's up" şi spotul "Stres/Stress" care face o paralelă între viaţa urbană violentă şi cea calmă, a ruralităţii.
Documentarele vor evidenţia diverse aspecte care în aparenţă par banale, precum "Generaţia desenelor animate", "Proza timpului" sau "Dan Puric-Artistul Creştin" sau "Vara nu-i ca iarna..:". Vizionările din categoria "Experimental" propun o nouă deschidere, spre inedit, precum "Muzica de cameră" (regia lui Matei Alexandru Mocanu), "Stefan" (Stanca Radu), "Nigredo" (Mihai Chirila). Pe lângă scurt metrajele mai sus-menţionate, vor rula multe altele, în intervalul orar 18.30-23. Turneul cuprinde 16 filme din România, Germania, Israel, Moldova, Italia, Spania, Marea Britanie, Singapore, Polonia, Slovacia şi Australia.
Acest proiect doreşte să lanseze noi regizori şi să-i scoată din sfera undergroundului. Ramurile cinematografiei se regasesc in diverse activităţi cultural-urbane: expozitii de fotografie si pictura, targ de accesorii si imbracaminte hand-made, concerte, seminarii si work-shop-uri cu oameni din industria cinematografica, stand-up comedy, ikebana, concursuri, DJ representation - sound of the movies - seri cu muzica extrasa din soundtrackuri de film, concurs de idei de scenarii, atelier de creatie, make-up, teatru, actorie, toate sub deviza “Spune pe scurt!”. Spectacolul va avea loc miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare, unde se pot achiziţiona biletele, cu preţul de 10 lei.


You may also like

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.