Concert Legion. După pui de moroşaaan....

/
0 Comments


Concertul aniversar al formaţiei Legion a adunat mulţi spectatori din "breaslă". Smog, Dirty Shirt, Stopyt şi Ultimu Nivel au abordat o largă paletă din aria rockului. Astfel, cei de la Smog, au deschis seara, cu un thrash-harcore cu care sătmărenii sunt deja obişnuiţi, fiind "rezidenţi" ai oraşului nostru. Formată în anul 2004, ei au abordat la început stilul alternativ, brusc schimbându-şi perspectivele. Care s-au dovedit a fi constructive, deoarece formaţia este prezentă la mai toate festivalurile de muzică rock din Satu Mare. Compoziţiile mai recente arată maturitate în exprimare, cu puţine elemente de progressive metal, death şi thrash. Din start, ei refuză tot ceea ce înseamnă comercialul. Formaţia se poate lăuda cu un număr ridicat de fani, dat fiind faptul că este singura formaţie din judeţ care are tricou personalizat cu propriul logo.
Cea de-a doua formaţie a serii a fost Dirty Shirt din Seini. Ei au adus publicului o muzică originală, cu o îmbinare deloc forţatp de stiluri, de la industrial metal la folclor, new metal sau electro. Dirty Shirt s-a format in 1996, pe bazele formaţiei Eclipse. În acelaşi an trupa realizează un prim demo, intitulat „Alone”. Până în 1999 formaţia participă la o serie de concerte şi festivaluri. În 1999, Dirty Shirt câstigă marele premiu al festivalului Top T Buzau, care constă în înregistrarea unui album în studio. Astfel, in 2000, apare primul album, „Very Dirty” (Promusic Prod). În perioada 2000-2001, Dirty Shirt continuă seria de concerte si festivaluri in tara. In 2001, un nou demo « Contradictie » prevesteşte deja primele schimbări stilistice. În 2004 respectiv 2005, Dirty Shirt revine cu două demo „Revolution” si "Different", realizate într-o manieră complet diferită (industrial metal). Au urmat turnee in ţară (turneu naţional cu formaţia franceză Tripod), East West Tour (turneu in Franţa şi în Belgia).
Formaţia cea mai cunoscută de pe afiş a fost Ultimu Nivel, cunoscută la nivel naţional prin intermediul unei emisiuni TV de mare audienţă. Ei sunt trei băieţi care fac atmosferă plăcută mai mult decât alţi 10. Abia acum publicul s-a dezlănţuit într-un pogo înfocat, pe piese precum "Sabia lui Zorro", "Jale" sau prelucrări ale şlagărelor "Dragostea din tei" sau "Dacă ar fi să plec". Chiar şi cei care nu au fost adepţi ai stilului punk au fredonat cu ei refrenul de la "Knocking on heaven's door". Ei au fost pata de culoare în şirul formaţiilor brutale.
Stopyt din Ungaria au făcut o impresie bună, cu piese aducând a Sepultura. Au pornit un "wall of death", însă cu participanţi puţini. Formaţia Legion, cea aniversată, a încheiat concertul de sâmbătă seara. Ei au mai concertat la Satu Mare la toate ediţiile SamFest, începând din 2007 şi sunt principalii organizatori ai festivalului East West Fest, care are loc deopotrivă în Seini, cât şi în Franţa. În preţul biletului a fost inclus şi un CD aniversar "15".


You may also like

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.