Fiziologia ţucălăului. O posibilă antologie

/
2 Comments
Astăzi stăteam în clasă şi din plictiseală m-am hotărât să concep o invitaţie. Am rupt o foaie, am împăturit-o aşa cum am învăţat la lucru manual (ce îmi plăcea materia aia!) şi am scris solemn despre asociaţia lui Buzămoale şi Pupicel. Elevul mândru de sine, egoist, cu iz de neamţ nenorocit, activează la fiecare oră cu bucurie şi cu dare de inimă. Spre exemplu, replica cea mai des întâlnită:
"Domnule profesor, cât de mare poate fi un ou mic?", întreabă micul Petruţ, către profesorul ce inspiră autoritate, d-nul X, sau:
"Teacher, teacher, cum se scrie Taylor? Cu Y sau cu I? Vă mulţumesc, sunteţi aşa de drăguutză..." şi bagă acea faţă de :X, un veritabil portret de Ludovic pe budă.
Un alt episod. Băieţii din spate (aka bădăranii, pleava, neelita) se prostesc în oră. Râd, înjură, se pocnesc, iar unul, să-i spunem Ovidel, comentează într-un limbaj porcos. Ceilalţi râd din nou... Altul mănâncă plăcinte în prostie, împuţind clasa şi râgâind a satisfacţie. Elevul Hărnicel doreşte să facă ordine: Măi, bădăranilor, terminaţi! Sunteţi la şcoală, ce naiba! replică urmată de o privire cu coada ochiului la dascăl, care e mulţumit de prestaţia şoimului patriei.
Bineînţeles, dacă proful uită de teste, gura lui pe lângă rol de ventuză, are rolul de clopoţel, amintindu-i negreşit. Pasiunile sale sunt: învăţarea datelor inutile (a fost oul sau găina prima dată? unde dispare albul când se topeşte zăpada?) şi cercetează mereu subiecte incitante de discuţie: descompunerea vectorului, limita lui pi pe doi în viaţa de zi cu zi şi de obicei tinde să complice la modul iritant lucrurile. Astfel, pentru el 1+1=2 vine în felul următor (chestie chiar sadică): sinpatrat+cospatrat+lim e = 2.
Glumiţele sunt ceva la ordinea zilei. De preferabil cele din Family Guy sau seriale de prost gust din societatea americană. Deja suntem obişnuiţi cu "Oh my God, they killed ...". Muzica? Ei, la capitolul muzică se diferenţiază mâncarea de peşte. Pentru a fi în trend, e musai, da musai să se afirme şi el. Astfel, în unele clase apare fenomenul de bodomar, metalist până în oase, ateu, antisocial şi fan Children of Bodom, Dimmu Borgir sau Craddle of Filth (în traducere liberă, leagănul căcatului). Alţii, mai timizi, ascultă house sau variaţiuni pe tema aceasta. Rareori ascultă vreo simfonie sau merge la o piesă de teatru. Are antipatie pentru ea.
Punctul lui slab este naturaleţea. Fiecare gest al lui Pupicel este bine gândit, bine analizat, pus acolo unde trebuie. Sărutul este mai dens în perioada de la începutul semestrelor, după cum se poate lesne observa.
Am încercat să fac şi un scurt bio al acestuia, ca să poată fi depistat mai uşor:
Sport preferat: curling.
Piesa preferata: Kiss me baby.
Postul de radio preferat: KissFM.
Elementul cosmetic preferat: Luciul de buze pe post de lubrifiant.
Mâncarea preferată: aia de ieri, ce vine pe maţ în jos. (dur, dar adevărat)
Băutura preferată: whisky înmiit cu apă.
Opera de artă preferată: Poarta sărutului, Constantin Brâncuşi.
Ţelul suprem: 10, 10, 10, 10, 10. (a nu se confunda cu cei care muncesc, ştiu, stăpânesc materia şi nu recurg la astfel de fapte.Lor, jos pălăria! Acestora, nu.)

Orice asemănare cu realitatea este...hehe, ireală. Vorba aia, zisă de un mare gânditor sătmărean: Ştiu că-s prost; dar când mă uit în jur încep să prind curaj". Entry-ul acesta e un pic mai diferit faţă de celelalte, dar poate fi considerat un studiu sociologic. Ţucălăul există şi pe net, iar salutul lui este în limbaj codat :*3 , unde 3 ia locul fundului. Până la postarea următoare, vă îmbrăţişez. Serus tok.


You may also like

2 comentarii:

TreXeL spunea...

ma chiar mi-ar place sa stau la ore intr-o clasa de liceu sa vad cum sunt azi elevii, sa incerc sa fac o comparatie cu aia de-acu 15 ani
sa-mi fut una...15 ani! :)
sari la blogereala frate, la mine, la Crina, mai sunt stmareni, chiar te bag in roll, trebe facuta o gasca in oras. si in plus ne mai ocupam si cu probleme locale, chiar sunt curios care ar fi ale voastre.
te astept
toate bune

demi spunea...

vezi domne' ca ai gresit :P :P
sinpatrat + cospatrat + ln e = 2
care poate sa aiba foarte multe variatiuni :)

Si, nu te teme, de pupincuristi nu o sa scapi probabil niciodata :)

Un produs Blogger.